Pages Navigation Menu

Reformes integrals de pisos — Reformes de cuines i banys — Més de 20 anys d'experiència.

4 secrets per tal d’aconseguir una reforma de cuina funcional i pràctica

La cuina és l’estança de casa, junt amb el bany, on fem molta vida, hi passem hores i que necessitem tenir amb una bona distribució funcional, pràctica i confortable.

La finalitat real és treure el màxim partit als metres quadrats dels quals disposem en la nostra cuina.

Sigui la superfície que sigui, hem d’ampliar l’espai de treball, de pas i de magatzematge facilitant així realitzar les tasques diàries típiques i necessàries en una cuina de qualsevol llar.


Us plantejo 4 claus o aspectes a valorar abans de fer una reforma de cuina, ja sigui integral o parcial.

1. Espai lluminós

La il·luminació és un factor determinant a l’hora de reformar la cuina: permet de realitzar les tasques còmodament, la llum ajuda a ampliar l’espai òptic visual…

Si disposeu d’entrada de llum natural a la cuina, tot plegat serà un xic més fàcil. Aprofitant els raigs que entren estareu també harmonitzant la vostra cuina. Per exemple, peces de pavès de vidre col·locades estratègicament poder potenciar la llum i donar un toc molt diferenciador a la vostra cuina. Podeu llegir aquest apartat si voleu saber més sobre separacions i parets de pavès. (http://www.reformes-refohabit.cat/category/parets-paves-vidre-cuines-banys/)

No oblideu que planificar unes llums òptimes, estratègicament ben col·locades segons les diferents zones de la cuina i la funció que cada àrea desenvoluparà. La il·luminació que es pot necessitar a la zona de treball, mai serà igual a la de cocció, per exemple.

Els tons clars i neutres, alguns colors ben seleccionats i vius com taronges o grocs, potencien la lluminositat augmentant la sensació d’amplitud de la cuina.

Tenir cura de la repercussió dels colors de rajoles en parets, aplacats, sòls, mobles, etc abans d’escollir res per a la cuina, és una tasca imprescindible de fer.

2. Distribució intel·ligent

Distribuir i repartir òptimament tots els mobles, mòduls, elements, electrodomèstics i accessoris dins la cuina, així com portes i finestres sempre que sigui possible ajuden. Tot varia en funció de la forma i els m2 disponibles, però sempre hem de trobar la solució que més espai ofereixi, ja sigui en forma de “L”, en “U”, en línia, amb dos frontals paral·lels, amb una illa central, amb barra americana oberta al saló-menjador…

3. Escollir mobles i electrodomèstics ideals

Analitzar les nostres necessitats i com ens movem a la nostra cuina és essencial per tal d’aconseguir una cuina funcional, cobrint amb mobles i electrodomèstics totes les necessitats dels habitants de la llar.

Els gustos i possibilitats poden canviar l’elecció d’un o d’altre estil de cuina: més modern, més tradicional, més minimal, més rústica… Lògicament, si no tenim massa metres quadrats de cuina, mirarem d’apostar per mobles multifuncionals, plegables, amb frontis clars i d’acabats brillants, electrodomèstics compactes que ens ajudin a estalviar temps, diners i que siguin de fàcil manteniment.

4. Els complements juguen un important paper

La practicitat de la vostra cuina també s’assoleix amb infinitat de complements que estan disponibles a dia d’avui.

IKEA cuines ofereix moltes solucions que ajuden a mantenir l’ordre, rendibilitzen els cm2 per tal de tenir una cuina òpticament més neta i ben organitzada.

També les taules auxiliars, cadires, carretons poden desenvolupar diferents funcions. Mobiliari plegable o apilable també ajuda.


Faig reformes de cuines a Barcelona i província des de l’any 2000. Si voleu que us passi preus i idees per a reformar la vostra cuina serà un plaure de fer una visita insitu sense compromís ni cost.
Podeu trucar a na Sara per quedar en dia i hora al 647873964 o be enviant un mail a: reformes@refohabit.com (us respondrem en menys de 24 hores).


Si encara voleu ampliar més la informació sobre les reformes de cuines, podeu llegir un post força complet: 8 consells per a reformes integrals de cuines, amb qualitat i bon preu.

Reformes de cuines

Reformar cuina petita

Reformes a Barcelona, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa, Granollers, Montornès, Vilanova, Anoia, Olesa de Montserrat, Piera, Malgrat de Mar, El Masnou, Badalona, Maresme, Mataró, Baix Llobregat, Sant Feliu, Cornellà, Esplugues, L'Hospitalet, Bages, Manresa.
Reforma de pis, reformes integrals de pisos, canvis de banyera per dutxa a Barcelona, plats de dutxa d'obra, banyeres per dutxes, treure banyera i posar plat. Restaurar parets de totxo vist i parets antigues, reforma de sostre amb volta catalana o arc. Col·locació de pavès, pavès a cuines. Reparació de sòls hidràulics o terres antics. Obra vista a Barcelona, forns, llars de foc i barbacoes.
Pressupostos de reformes a Barcelona. Pressuposat gratis reforma integral de pis.