Pages Navigation Menu

Reformes integrals de pisos — Reformes de cuines i banys — Més de 20 anys d'experiència.

6 estils de sòls i paviments per a cuines, quin és el més adequat per a la vostra reforma?

Estar a gust i cobrir les necessitats de les dues estances més usades del nostre habitatge (cuina i bany) és primordial ja que són els espais on més hi estem i gaudim.

Els terres de cuines i banys han d’estar escollits valorant molts aspectes, avui tractaré els de la cuina.

Si teniu previst de fer una reforma de cuina i/o de renovar el sòl, segurament us pregunteu quin tipus de material (ja sigui rajola, micro-ciment polit, mosaic hidràulic, parquet de cuina, vinil adhesiu…) us convé de posar en el terra.

Us dono el ventall de 6 possibles solucions per al vostre sòl de cuina:

1. Cuines amb RAJOLES CERÀMIQUES

El gres és el més freqüent en una reforma de cuina, però també s’ha d’anar amb cura escollint les rajoles. No hi ha diferències entre marques o fabricants de millor o menor qualitat, el que sí s’ha de tenir present és d’adquirir peces que tinguin el just equilibri entre porositat i superfície antilliscant. Les rajoles massa poroses són poc repel·lents, qüestió que en el cas de la cuina és importantíssim. Amb el temps, l’ús diari i sobretot les taques d’oli, àcids… poden quedar marcades a les rajoles per sempre.

2. Cuines amb paviment PORCELÀNIC RECTIFICAT

De baixa porositat i gran duresa són rajoles amb grans prestacions. Hi ha formats grans i atractius de fins a 120x60cm, poca junta entre les peces… això sí, ha d’estar col·locat per un professional paleta que sigui coneixedor de materials especials i apropiats per terres porcelànics i que sigui una persona curosa posant cada peça.

Sòl llaminat per a paviment a reformes de cuina.

Sòl llaminat per a paviment a reformes de cuina.

3. Cuines amb terra LLAMINAT DE FUSTA

Es munta de forma bastant fàcil i té un preu ajustat. En estar plastificat té una controlada resistència a cops, cremades… però no deixa de ser un sòl menys recomanables que d’altres per a cuina.

4. Cuines amb sòl de VINIL (PVC)

Té un preu força assequible i s’ha de saber col·locar bé. Anivellar la base és essencial per tal d’obtenir un magnífic acabat.

Terra de rajola hidràulica a cuina.

Terra de rajola hidràulica a cuina.

5. Cuines amb sòl de MOSAIC HIDRÀULIC

Combinats o no amb fusta, són sòls súper resistents a tot tipus de líquids, sense massa manteniment i gran durabilitat.

Micro-ciment polit aplicat i col·locat a terra de cuina.

Micro-ciment polit aplicat i col·locat a terra de cuina.

6. Cuines amb sòl de MICRO-CIMENT

Aquest material estar sent molt sol·licitat últimament. El manteniment és pràcticament inexistent, sense juntes ni vores, no és porós, sempre es manté en magnífiques condicions, la seva resistència a cops és elevadíssima i té una gran flexibilitat, qüestió que el fa molt polivalent. No és econòmic però a la llarga és interessant de cara a cuines i espais molt transitats.


Un cop coneixem tot el que hi en el mercat, es poden fer unes reflexions més abans de reformar cuines:

  • Factors funcionals com la distribució de l’espai, quants sou a casa, identificar les zones més transitades per detectar el possible desgast a futur, entre d’altres.
  • L’estil decoratiu i quin paviment donarà un aspecte completament nou a la cuina, amb un “look” o altre, depenent de l’estètica desitjada, és clar!
  • Les sensacions d’amplitud: si posem rajoles fosques donen una percepció visual de l’espai molt diferent a les rajoles més clares.
  • Netedat, higiene, porositat, terres amb massa textura… les cuines pateixen d’olis i taques, és essencial de tenir en compte aquest aspecte per tal de fer que els terres de les cuines perdurin i siguin fàcils de netejar.

No deixeu de veure més articles curiosos a l’apartat de reformes de cuines.

Potser també sigui del vostre interès aquest post del meu antic bloc (en castellà): “Colocación de solados

Sempre estaré disposat a ajudar-vos amb qualsevol dubte que us sorgeixi, estigueu o no dins del meu radi d’acció (Barcelona i província). Si voleu reformar la cuina, no deixeu de contactar amb la meva dona Sara (Mòbil: 647 873 964) o bé per correu electrònic a: reformes@refohabit.com


Algunes de les imatges d’aquest article sobre els sis tipus de terres per a una reforma de cuina, han sorgit de:

— ¿Qué suelo le conviene más a mi cocina? Conoce los suelos para darle un aire completamente nuevo.

— Las diez cocinas más hermosas jamás vistas, con cuál te quedarías.

— Puertas abiertas, diseño en blanco y negro, baldosa hidráulica y mucha luz en una casa en Barcelona.

— Tipos de suelos para cocina en Xey.

— Aplicación de microcemento en suelo de cocina

— QUICK•STEP Suelo laminado «Impressive Cemento Gris Claro».

 

Reformes a Barcelona, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa, Granollers, Montornès, Vilanova, Anoia, Olesa de Montserrat, Piera, Malgrat de Mar, El Masnou, Badalona, Maresme, Mataró, Baix Llobregat, Sant Feliu, Cornellà, Esplugues, L'Hospitalet, Bages, Manresa.
Reforma de pis, reformes integrals de pisos, canvis de banyera per dutxa a Barcelona, plats de dutxa d'obra, banyeres per dutxes, treure banyera i posar plat. Restaurar parets de totxo vist i parets antigues, reforma de sostre amb volta catalana o arc. Col·locació de pavès, pavès a cuines. Reparació de sòls hidràulics o terres antics. Obra vista a Barcelona, forns, llars de foc i barbacoes.
Pressupostos de reformes a Barcelona. Pressuposat gratis reforma integral de pis.